Probabil ca o multime de persoane se intreaba de ce iubesc oameni care i-au ranit si, pe cale de consecinta, ce este in neregula cu ei de procedeaza astfel. Raspunsul este simplu: partea ranita din ei este cea care se simte atrasa de cel/cea care i-a provocat rana. Orice om este format din doua component, egoul – partea ranita reprezinta – si sufletul (sinele superior). Egoul este partea din om care se simte incomplet, si de aceea se intreaba daca poate fi iubit.
In ceea ce priveste sinele superior – este componenta din tine conectata la dragoste, adevar, intelepciune si pace. Sufletul stie cat de valoros esti si prin urmare ca, fara putinta de tagada, meriti sa fii iubit. In multe feluri sinele superior este opusul egoului.
Oamenii opereaza dintr-una dintre cele doua perspective in orice ora din zi sau din noapte. Din nefericire insa, multe persoane, adopta punctul de vedere al egoului. Tocmai de aceea ajung sa creada ca sunt persoane lipsite de semnificatie si putere, astfel ca incearca prin orice mijloc sa umple acest gol.
Egoul incearca sa caute validarea si completarea in exterior. El crede ca odata ce obtine mai mult (bani, un partenera superb, o casa mai mare, un job important, vacante scumpe in locuri exotice) intr-un final isi va gasi fericirea.
Cu toate acestea… nu este niciodata fericit. Sau nu pentru o perioada prea lunga de timp. Pentru ca este in natura egoului sa se simta incomplet. Tocmai de aceea, cand cineva traieste din perspectiva egoului, simte mereu ca ceva ii lipseste. Viata vazuta prin fereastra egoului nu este departe de fi una plina de magie.
Iar egoul este activat din plin atunci cand este vorba despre relatiile romantice pentru ca in aceste momente oamenii primesc cele mai mari lovituri si, prin urmare, sunt raniti.
Cei mai multi dintre oameni au fost dezamagiti sau raniti intr-o relatie din trecut, si poarta, uneori inconstient, aceste amintiri dureroase tot timpul vietii de adult. Daca porti o rana din copilarie vei atrage in viata ta persoane care iti vor provoca dureri asemanatoare. Spre exemplu, daca rana din copilarie este centrata pe respingere sunt sanse mari sa experimentezi acest sentiment in relatiile pe care le ai ca adult.
Subconstientul este programat sa atraga oameni care vor activa aceste dureri. Motivul este simplu: doar fiind constiente de astfel de rani te poti dezvolta.
Este partea frustranta a procesului de crestere. Insa o modalitate mai buna de abordare a acestui subiect este ca tu sa crezi ca prin constientientizarea lor poti sa le tratezi si astfel sa scapi de ele. Nu poti vindeca ceva pe care nu il simti sau vezi; nu poti vindeca lucruri care se afla in subconstient. Sentimentul inconfortabil trebuie scos la suprafata pentru ca apoi tu sa-l poti analiza, vindeca si apoi sa te dezvolti.
Cum poti face asta?
Комментариев нет:
Отправить комментарий